Spread the love

In de afgelopen jaren zijn online uitvaarten steeds prominenter geworden. Beroemdheden als Whitney Houston en Michael Jackson zijn voor miljoenen mensen herdacht – via internet.

Door een begrafenis live via internet te streamen, worden begrafenissen van veel beroemdheden uitgezonden door de draaddienst, die de feed ook aan andere omroepen aanbood om op televisie uit te zenden. Omdat ze beroemdheden zijn, willen hun fans, volgers en familie hun laatste eer bewijzen. 

Het is duidelijk dat niet iedereen deze evenementen kan bijwonen vanwege de locatie, tijdsdruk, geld- of gezondheidsproblemen en veiligheidsredenen. Het hosten van een online uitvaart maakt het mogelijk voor iedereen die de dienst online wil bekijken. Dit is niet de goedkoopste manier, maar wel een goede oplossing.

Veel beroemdheden kiezen voor webcasting van hun begrafenis

Ook voor niet-beroemdheden wordt webcasting voor begrafenissen steeds populairder. Met de oorlog in het buitenland, gebeurtenissen zoals orkaan Sandy en financiële spanningen die veel families ervaren, is het niet altijd mogelijk om een ​​begrafenis persoonlijk bij te wonen.

  • Door een begrafenis online te streamen, verzamelen families zich rond een laptop in hun woonkamer en kijken naar de live webcast. Als de diensttijd in strijd is met een andere gebeurtenis, zoals werk, kan de familie de begrafenis ook bijwonen op een tijdstip dat hen beter uitkomt.
  • Er zijn enkele hindernissen om toegang te krijgen tot een begrafeniswebcast. Ten eerste is een wachtwoord nodig en moet een websiteadres voor het toegangspunt worden gegeven aan rouwenden die online een begrafenis willen bijwonen.

Hoewel ze niet fysiek aanwezig zijn, kunnen sommige rouwenden zich uitgedaagd voelen door deel te nemen via een webcast. Als ze de begrafenis vanuit huis bekijken, voelen ze zich misschien ver verwijderd van de gebeurtenis en voelen ze misschien niet het volledige effect van de dienst. De meeste mensen die vanuit huis naar een begrafenis kijken, zullen bijvoorbeeld niet opstaan ​​als de andere rouwenden dat doen en ze bidden misschien niet hardop met de rest van de nabestaanden. Hoewel de emotionele gehechtheid misschien beperkt is, is een uitvaartwebcast zeker beter dan helemaal niet aanwezig kunnen zijn. (Bron: Uitvaartpolis Online | Kosten Uitvaart)

Hoe kun je een uitvaart uitzenden via een online dienst?

Aangezien de meeste rituelen in de loop van de tijd veranderen, inclusief begrafenisdiensten, biedt begrafeniswebcasting families een manier om contact te maken wanneer dat voorheen niet mogelijk was. Zal de traditionele manier van het bijwonen van een begrafenis ooit helemaal verdwijnen?

Waarschijnlijk niet; de meeste van deze geritualiseerde ceremonies zijn intieme ontmoetingen die draaien om gekoesterde normen. De tijd is echter gekomen om meer open te staan ​​voor verandering en naarmate het digitale tijdperk zich verder uitbreidt, zullen nieuwe rituelen en tradities ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.